Zo werk ik

Zo werk ik

Ik begeleid stellen, volwassenen, kinderen en jongeren met gevoelens van disbalans in tijden van levensovergangen zoals rouw, pensionering of scheiding, bij psychische problemen, relatievragen, ouder-kindvragen en mantelzorg. Naast gesprekken maak ik gebruik van creatieve middelen en technieken. Je hoeft beslist niet creatief te zijn. Het is bedoeld als een ingang om je op een andere wijze te kunnen uiten en met andere ogen naar jezelf te kijken. De sessies die we samen hebben worden niet toegevoegd aan je medisch dossier.

Kennismakingsgesprek

Een vrijblijvend kennismakingsgesprek kan telefonisch. Daarin vertel jij jouw situatie en bepalen we samen of mijn aanpak iets voor jou kan betekenen. Als dat zo is, stellen we vast wat voor jouw vraag een passend traject is en maken we een afspraak voor je eerste sessie.

Behandeltraject individueel

Een relatiegesprek duurt 75 tot 90 minuten. Na het eerste relatiegesprek stellen we vast waar jullie aan willen werken. Vaak beginnen we met een traject van 5 keer, waarna we evalueren of verdere gesprekken nodig zijn.

Relatietraject samen

Een relatiegesprek duurt 75 tot 90 minuten. Na het eerste relatiegesprek stellen we vast waar jullie aan willen werken. Vaak beginnen we met een traject van 5 keer, waarna we evalueren of verdere gesprekken nodig zijn.

Gezinsgesprek

Een gezinsgesprek duurt 75-90 minuten. Vooraf heb ik met je het doel en de aanpak van het gezinsgesprek besproken, zodat ieder gezinslid weet waarover de sessies gaan. Veiligheid is voor mij een vereiste voor een goed traject. Iedereen moet de ruimte voelen om gedachten en gevoelens te kunnen uiten. Zo leggen we tegelijk een basis voor een nieuwe samenhang en communicatie in het gezin.

Supervisie, leertherapie NVRG

Ik geeft supervisie en leertherapie (NVRG) voor de registratie van systeemtherapeuten in opleiding of systeemtherapeutisch werkers (ten behoeve van de SKJ registratie). 

Kosten en vergoedingen

Een individuele sessie van 60 minuten kost 115,50 euro. Een relatiegesprek of gezinsgesprek van 75-90 minuten kost 168,50 euro. De betaling gaat op basis van de factuur die je krijgt. Er wordt geen btw in rekening gebracht. De behandelingen vallen niet in het zorgprestatiemodel. Een verwijzing of diagnose classificatie (DSM) is niet nodig. Wel kunnen de behandelingen deels worden vergoed via een aanvullende verzekering voor alternatieve hulpverlening, psychosociale behandeling. Vraag dit na bij jouw ziektekostenverzekeraar. Als de behandeling valt onder je aanvullende verzekering, wordt je eigen risico niet aangesproken.Als de therapie plaatsvindt als onderdeel van een kindbehandeling bij de praktijk Van Ouder tot Kind dan worden je kosten vergoed via de Jeugdwet.

Locatie

Poortgebouw Elswout, Elswoutslaan 12, 2051 AE Overveen. Telefoonnummer Droomgetij 06-21961710. Ik werk samen met Van Kind tot Ouder, praktijk voor psychologie & psychotherapie. Als je dat prettig vindt kunnen we tijdens de therapie ook een wandeling maken op het prachtige landgoed Elswout. 

In Leiden werk ik voor Centrum Hecht. 

Meer over symbooldrama

Zet vandaag nog de volgende stap

Maak een afspraak voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.

Annemarie

Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal. (Einstein)